< Forrige nyhet Neste nyhet >
Slik endrer kunstig intelligens IT sikkerheten

Slik endrer kunstig intelligens IT sikkerheten

Onsdag 29, November 2023

Kunstig intelligens representerer ikke bare en banebrytende teknologi som nylig har åpnet for utrolige muligheter, men den introduserer også nye og uforutsette farer.

De siste teknologiske fremskrittene har for eksempel gjort det enklere enn noensinne å utføre sofistikerte og avanserte hackerangrep, og slike cybertrusler treffer stadig oftere vitale deler av vår kritiske infrastruktur.

 

I dag kan nesten hvem som helst produsere falskt innhold så overbevisende at det nesten er umulig å skille fra virkeligheten, inkludert troverdige falske videoer, lydklipp og stemmeetterligninger. Dette skaper nye sikkerhetsutfordringer.

 

I sitt engasjerende og tankevekkende foredrag vil Per-Arne Andersen dykke dypt inn i hvordan kunstig intelligens påvirker sikkerhetslandskapet. Han vil undersøke AIs dobbeltrolle som både en mulig trussel og en essensiell ressurs for å styrke IT-sikkerheten.

 

Par-Arne vil også diskutere de etiske og personvernrelaterte dilemmaene som følger med AI-teknologien. Videre vil han belyse de nyeste trendene og innovasjonene innen AI og sikkerhet, og tilby verdifulle perspektiver på hvordan vi kan navigere dette komplekse landskapet på en trygg og ansvarlig måte.

 

Per-Arne Andersen er en banebrytende førsteamanuensis i kunstig intelligens og cybersikkerhet ved Universitetet i Agder og seniorrådgiver ved Sykehuset Sør-Norge. Som CTO hos AI Experts AS og Newbringer AS, er han helt i fronten innen teknologiutvikling og innovasjon. Med et mangfold av interesser er Per-Arne dypt engasjert i forskning, undervisning og offentlig formidling. Hans omfattende akademiske erfaring, styrket av en doktorgrad i kunstig intelligens og en stadig voksende liste med fagfellevurderte artikler, har gjort ham godt kjent innenfor sitt felt.

 

Per-Arne lidenskap for å utdanne samfunnet om fordelene og farene ved kunstig intelligens har etablert ham som en etterspurt offentlig foredragsholder. Han fengsler publikum med sin unike evne til å oversette komplekse konsepter til praktisk, styrkende innsikt for hverdagen. Ved å koble prikkene mellom AI-fremskritt, cybersikkerhet og fremtiden til det menneskelige samfunnet, utfordrer Per-Arne folk til å omfavne den teknologiske revolusjonen med en balansert, informert tilnærming. Hans visjonære veiledning inspirerer både enkeltpersoner og organisasjoner til å utnytte potensialet til AI, og sikre en lysere fremtid for menneskeheten.

 

Foredraget gir et unikt innblikk i de dynamiske og stadig skiftende forbindelsene mellom kunstig intelligens og sikkerhet, og er essensielt for alle som ønsker å forstå og forme fremtiden på en informert måte. Hvis du vil vite hva AI er - bør du ikke gå glipp av dette foredraget!

 

Meld deg på HackCon#19 her