< Forrige nyhet Neste nyhet >
Slik håndterer du Ransomeware!

Slik håndterer du Ransomeware!

Fredag 29, Desember 2023

Hjelp, vi har fått ransomware! Hva nå?!

 

Virksomheten har fått ransomware, og all data fremstår som kryptert og dermed tapt for alltid. Såvi Stubseid og Morten Lossius Lie deler sine erfaringer med gjenoppretting av data fra ransomware. Vi vil vise hvordan riktig kunnskap og rett programvare kan redde antatt utilgjengelig data.

Hvilke muligheter finnes for å gjenopprette data, og hva må være på plass for å kunne hente ut data? Teknikkene som presenteres er mest kjent fra digital kriminalteknikk (digital forensics). Sammen med data recovery-verktøy kan man i enkelte tilfeller redde mer data enn man tror.

 

Såvi og Morten har jobbet med sikkerhetshendelser og håndtering av angrep, og vil dele sine erfaringer og resultater rundt dette.

 

Såvi Stubseid har jobbet som spesialetterforsker i politiet og jobbet med gjenoppretting av digitale spor, og presentert sporenes betydning i straffesaker. Han jobber i dag som hendelseshåndterer og sikkerhetskonsulent i Netsecurity.

 

Morten Lossius Lie har over 13 års erfaringen innen digital forensics og en master innenfor fagfeltet. Han har jobbet som tekniker i både politiet og Skatteetaten med digitale spor og etterforskning. Han er i dag leder for Incident Response Team (IRT) i Netsecurity, og har en finger med i spillet på alle hendelser Netsecurity håndterer.

 

Vil du lære om mulighetene som finnes etter et ransomware angrep, da er dette er foredrag du ikke vil gå glipp av!

 

Meld deg på HackCon#19 her