< Forrige nyhet Neste nyhet >
Telefonen spionerte på meg – Slik fant jeg overvåkerne

Telefonen spionerte på meg – Slik fant jeg overvåkerne

Lørdag 26, Desember 2020

Hvor mange apper har du på mobilen? Vet du hva de gjør? Vet du hvilke data de sender, hvor, og til hvem? Hvordan ville du ha ha reagert om du viste at flere av disse appene overvåker deg? 

Det er nettopp det dette foredraget handler om - hvor mye du egentlig blir overvåket! At noen vet hvor du er, når du er i butikken, ute på byen, eller sammen med venner og deler dine minste bevegelser videre! Finnes det noen som kjøper og selger slik informasjon? Hvordan sporer de oss og hva vil de egentlig med våre data?

 

For å få svar på disse spørsmålene startet Martin Gundersen et eksperiment. Han skaffet seg en ekstramobil og installerte massevis av ulike apper og brukte GDPR til å kartlegge samarbeid og dataflyt. Bli med sammen Martin på en reise inn i mobil overvåkningens verden hvor du får vite hva som overvåkes og hvordan!

 

Dette er det viktig foredrag som handler om hvilke informasjon du gir fra deg, og hvor sårbar du og dine er når vi bruker teknologien som vi er helt avhengig av - nemelig mobilen! Hvis noen kan finne ut så mye informasjon om deg og meg - hva da med personer i topp-prosisjoner i vårt samfunn - da blir det straks et spørsmål om virksomhets- og samfunnssikkerhet!

 

Foredraget holdes av Martin Gundersen. Martin skriver om IT-sikkerhet, personvern, og sosiale medier for NRKbeta. Han er utdannet til sivilingeniør ved NTNU der han spesialiserte seg innen produktutvikling.

 

Hvis du er opptatt av din egen og andres sikkerhet er dette et foredrag du ikke vil gå glipp av.

 

Meld deg på HackCon#16 - 2021 her.

 

(Foto: Marius Arnesen, NRK)